Omega-3-lähde

Useimmat ihmiset tietävät, että on tärkeää saada riittävästi omega-3-rasvahappoja. Mutta mikä on hyvä omega-3-lähde?

Meidän täytyy saada omega-3-rasvahappoja ruokavalion avulla, koska keho ei pysty tuottamaan riittävää määrää yksinään.

Luonnolliset omega-3-lähteet

Kolme tärkeintä ihmisen omega-3-rasvahappoa ovat alfalinoleenihappo (ALA), eikosapentaeenihappo (EPA) ja dokosaheksaeenihappo (DHA).

ALA on lyhyt ketju monityydyttymättömiä rasvahappoja, joita saamme kasviperäisistä lähteistä ja erityisesti vihreistä kasveista, siemenistä ja öljyistä. Keho ei voi itse tuottaa tätä rasvahappoa, eikä se myöskään pysty hyödyntämään sitä. Siksi ALA-rasvahappo on muutettava EPA: ksi ja DHA: ksi, ennen kuin sillä voi olla mitään toimintoa kehossa. Toisin sanoen ALA ei ole yhtä tehokas kuin EPA ja DHA.

Hyvä omega-3-lähde

Merellisiä rasvahappoja kutsutaan EPA: ksi ja DHA: ksi, ja ne ovat pitkiä, tyydyttymättömiä rasvahappoja. Parhaita lähteitä ovat rasvaiset kalat, kuten lohi, silli, taimen, makrilli, sardellit ja sardiinit. Juuri meren rasvahappoja EPA:a ja DHA:ta etsimme turskaa tai vastaavaa ravintolisää käytettäessä.

Keho muodostaa rajoitetun määrän DHA: ta ja EPA: aa, ja on tärkeää lisätä niitä ruokavalion kautta. Niiden, jotka syövät vain vähärasvaista kalaa, tulisi ottaa päivittäin turskanmaksaöljyä tai muita omega-3-ravintolisiä terveyssuositusten mukaan.

Rasvahapot EPA ja DHA ovat tärkeitä sydämen terveydelle, normaalille näkökyvylle ja aivoille

Pitäisikö jatkaa turskan tai muun kalaöljyn ottamista?

Viime aikoina krillistä on tullut suosittu valinta käytettäväksi muun muassa ravintolisissä omega-3-rasvahappojen saamiseksi. Tämä johtuu siitä, että krilli on lähellä ravintolähteen pohjaa ja ruokkii kasveja ja planktoneita. Tämä tarkoittaa, että se ei altistu ympäristömyrkyille samalla tavalla kuin suuret merieläimet ja kalat.

Krillöljy on sitä paitsi sekä omega-3-rikas että myös erittäin puhdasta. Omega-3-rasvahappojen lisäksi krilli sisältää runsaasti antioksidantteja, astaksantiinia.

Polarkrill on sekoitus krilliöljyä ja kalaöljyä, joten saat tarpeeksi EPA:a ja DHA:ta päivittäisten tarpeidesi tyydyttämiseksi. Antioksidantti astaksantiinin lisäksi Polarkrill sisältää D-vitamiinia.

*EPA ja DHA ylläpitävät sydämen terveyttä, normaalia näkökykyä ja aivotoimintaa 250 mg:n päiväannoksella.

Lämna en kommentar