Miksi meidän pitäisi saada riittävästi omega-3-rasvahappoja?

Omega-3-rasvahapoilla on tärkeä tehtävä kehon tärkeimmissä elimissä ja toiminnoissa. Emme voi valmistaa näitä rasvahappoja itse, joten on tärkeää saada niitä riittävästi ruokavalion kautta.

Tässä on kuusi hyvää syytä miksi sinun pitäisi saada riittävästi omega-3-rasvahappoja!

1. Pehmeää rasvaa tarvitaan lisää

Ravinnon rasvasta saatavat rasvahapot vaikuttavat merkittävästi koko ihmisen terveyteen, muun muassa rasva- ja sokeriaineenvaihduntaan ja lihaksiin.

Ongelmana etenkin suomalaisessa ruokavaliossa on liian vähäinen pehmeän rasvan osuus rasvasta. Sen sijaan saamme liikaa ns. kovaa rasvaa, joka on usein eläinperäistä ja sitä saadaan mm. rasvaisista maitotuotteista, voista, leivonnaisista sekä rasvaisesta lihasta.

Omega-rasvahapot ovat pehmeää, tyydyttymätöntä rasvaa, ja niillä on todettu olevan monia suotuisia vaikutuksia ihmisen elimistölle. Pehmeä rasva on keskeinen ravintoaine terveyttä edistävässä ruokavaliossa. Näiden välttämättömien omega-rasvahappojen osuus ruokavaliossa on kuitenkin monilla liian pieni, etenkin vanhemmilla ihmisillä.

2. Immuunijärjestelmää ja kasvua varten on tärkeää saada riittävästi omega-3:a

Solujen sisällä tuhotut roskaproteiinit voivat aiheuttaa kehoon epätasapainoa, ja omega-3: t auttavat soluja poistamaan nämä haitalliset aineet.

Polarkrill sisältää myös D-vitamiinia, joka auttaa ylläpitämään normaalia immuunijärjestelmää.

3. Sydän- ja verisuoniterveys

Omega-3-rasvahapot EPA ja DHA edistävät sydämen normaalia toimintaa.

Omega-3 voi vaikuttaa myönteisesti sydämen toimintaan ja edistää positiivista muutosta veren rasvakoostumuksessa auttaen ylläpitämään tervettä sydäntä ja terveellistä verenkiertoa.

4. Aivot ovat riippuvaisia omega-3:sta

Aivot ovat lihakset, joita harjoittelemme koko elämämme ajan. Aivot rakenneuudistuvat jatkuvasti, ja aivojen plastisuus on sen kyky muokata ja luoda uusia hermoreittejä.

Omega-3-rasvahapot ovat tärkeitä aivojen rakenteelle ja toiminnalle. On tärkeää saada riittävästi omega-3-rasvahappoja aivojen normaalin kehityksen ja optimaalisen toiminnan varmistamiseksi koko elämän ajan.

Lue lisää omega-3-rasvahapoista ja aivoista tästä denne artikkelista osoitteesta forskning.no.

5. Näkökyky

Omega-3-rasvahappo DHA auttaa ylläpitämään näön normaalia toimintaa. Positiiviset terveysvaikutukset saavutetaan ottamalla päivittäin 250 mg DHA: ta.

6. Iho, hiukset ja kynnet

Keho toimittaa ensin tärkeimmille elimille omega-3-rasvahappoja. Siksi välttämättömien rasvahappojen puutteen oireena voivat olla kuiva iho, kuivat hiukset ja halkeilevat kynnet.

*EPA ja DHA ylläpitävät sydämen terveyttä, normaalia näkökykyä ja aivotoimintaa 250 mg:n päiväannoksella.

Lämna en kommentar