Krilliöljy

Turskanmaksaöljy oli pitkään saatavana vain useimmille norjalaisille. Ravintolisää on käytetty monien vuosien ajan hyvien terveyshyötyjen takia. Mutta markkinoilla on tapahtunut paljon sen jälkeen, kun turska oli luonnollinen osa ruokavaliota.

Viime vuosina meistä kuluttajista on tullut entistä laatutietoisempia ja haluamme myös saada tarpeeksi hyviä ravintoaineita.

Krilliöljy ei ole enää uutuus, vaan jo vuodesta 2009 lähtien, ja 838 760 lähetetyn paketin myötä, Vitamail on ollut Pohjoismaiden johtavia krilliöljyä sisältävien omega-3-ravintolisien toimittajia yli kymmenen vuoden ajan.

Yhä useammat ihmiset valitsevat krilliöljyn

Miksi monet ihmiset valitsevat krilliöljyn omega-3-lähteeksi?

  • Krilli on vähemmän herkkä ympäristömyrkyille
  • Sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja
  • Korkea DHA-pitoisuus
  • Imeytyy tehokkaasti kehossa

Perinteinen kalaöljy tulee rasvaisista kaloista, kuten sardiinit ja sillit tai turskamaksa. Krilliöljy tulee äyriäisen krillistä.

Mistä krilliöljy tulee?

Krillit ovat ryhmä selkärangattomia äyriäisiä, jotka muistuttavat hiukan katkarapuja ja joita esiintyy kaikissa maailman valtamerissä. Lajista riippuen krilli voi olla jopa 6 cm pitkä.

Stine Marie Ulven on tutkinut krilliöljyä Oslon yliopiston korkeakoulun ja Akershusin terveystieteellisessä tiedekunnassa. Uuden tutkimuksen mukaan omega-3-rasvahappojen imeytyminen kehoon on tehokkaampaa krilliöljystä kuin kalaöljystä. Lue lisää tutkimuksesta forskning.no omalta verkkosivustolta. (LINK)

Tuloksemme osoittavat, että voit tulla toimeen pienemmällä omega-3-annoksella krillimuodossa kuin kalaöljyn muodossa”, sanoo hallitun ruokavalion tutkimuskeskuksen johtaja Stine Ulven.

Ruokaketjun alaosassa
Krilli on tärkeä kalojen, pingviinien, valaiden, hylkeiden ja merilintujen ravinto. Eli krilli on lähempänä ravintolähteen pohjaa kuin kala. Itse krilli ruokkii kasveja ja eläinplanktonia.

Tämä tarkoittaa, että krilli ei altistu ympäristömyrkyille samalla tavalla kuin suuret merieläimet ja kalat. Krillöljyssä on siksi runsaasti omega-3-rasvahappoja sen lisäksi, että se on erittäin puhdasta.

Krilliöljy sisältää myös enemmän omega-3-rasvahappoa DHA:ta, joka on osoittautunut erityisen hyväksi aivoille ja näkökyvylle.

*EPA ja DHA ylläpitävät sydämen terveyttä, normaalia näkökykyä ja aivotoimintaa 250 mg:n päiväannoksella.

Lämna en kommentar