7 luonnollista keinoa pitää huolta verenpaineesta

On hyvin yleistä kokea verenpaineeseen liittyviä haasteita, mutta onneksi on monia asioita, joita voit tehdä itse huolehtiaksesi verenpaineesta.

Alla on listattuna seitsemän vinkkiä, joiden avulla voit varmistaa verenpaineesi terveen ja vakaan tason.

Runsaasti hedelmiä ja vihanneksia sisältävä ruokavalio voi auttaa suojaamaan sydäntäsi

1. Pudota painoa

On vahvistettu tosiasia, että verenpaine voi nousta painon mukaan, ja terveen painon ylläpitäminen on siksi yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä suojautuaksesi korkealta verenpaineelta. Painonpudotuksen on myös osoitettu alentavan verenpainetta ja sydämen kuormitusta.

American Mayo Clinicin mukaan riski kasvaa:

  • Miehillä, joiden vyötärönmitta on yli 102 cm
  • Naisilla, joiden vyötärönmitta on yli 89 cm

2. Syö terveellisesti ja monipuolisesti

Runsaasti hedelmiä ja vihanneksia sisältävät ruokavaliot ovat hyvä tekijä verenpaineen pitämiseen aisoissa.

Tutkimukset, joissa on käsitelty Välimeren ruokavaliota – joka sisältää paljon kasvipohjaisia elintarvikkeita, jyviä ja terveellisiä rasvoja, muun muassa pähkinöistä ja oliiviöljystä – ovat osoittaneet, että tällainen ruokavalio voi auttaa suojelemaan sydäntäsi.

Ja huomioi yksi asia, jonka suhteen kaikki asiantuntijat ovat samaa mieltä: Vältä jalostettuja elintarvikkeita mahdollisimman usein.

3. Liiku säännöllisesti

Treenaamalla ja hikoilemalla voit vaikuttaa myönteisesti verenpaineeseen. Noin 30-60 minuuttia liikuntaa useita kertoja viikossa voi auttaa alentamaan verenpainetta. Ja jos kuntosalit eivät ole sinua varten, mukava reipas kävely metsässä voi olla hyväksi myös sydämellesi.

Sinun ei pitäisi juoda enempää kuin neljä kupillista kahvia päivässä..

4. Vähennä kofeiinia

Jopa ihmisillä, jotka eivät kamppaile verenpaineen kanssa, kofeiinin on osoitettu johtavan sydämen sykkeen ja verenpaineen nopeaan nousuun. Vielä ei tiedetä tarkkaan, miksi näin tapahtuu, mutta yksi teoria on, että adrenaliini saa verenpaineen nousemaan.

Toinen teoria on, että kofeiini vaikuttaa siihen, kuinka laajoja valtimosi ovat.

Jotkut ihmiset ovat herkempiä kofeiinille kuin toiset, joten on suositeltavaa selvittää, kuinka paljon kofeiinia kehosi sietää. Useat terveysjärjestöt ovat todenneet, että saannin ylärajan tulisi olla neljä kuppia kahvia päivässä.

5. Rentoudu

Liika stressi voi saada veren kiehumaan, ainakin väliaikaisesti. Tiede ei ole vahvistanut, että stressi johtaa suoraan korkeaan verenpaineeseen, mutta useat terveysjärjestöt, mukaan lukien American Heart Association, ovat huomauttaneet, että kehon puolustusmekanismeihin liittyvät hormonit voivat saada sydämen lyömään nopeammin ja verisuonet supistumaan. Tämä voi johtaa hetkellisesti kohonneeseen verenpaineeseen.

Varmista, että stressitasosi eivät nouse liian korkealle. Mielenterveydestä huolehtiminen on tärkeää perus hyvinvoinnillesi, joten älä jätä signaaleja huomioimatta, jos tunnet olosi ylikuormitetuksi stressaavassa tilanteessa.

6. Lopeta tupakointi ja vähennä alkoholin kulutusta

Nikotiini ja alkoholi voivat edistää verenpaineen nousua lyhytaikaisesti tai pidempiä aikoja.

Nikotiini nostaa verenpainetta myös savukkeen tumppaamisen jälkeen, minkä johdosta tupakoitsijoilla voi olla verenpaine korkeammalla tasolla koko päivän ajan. Liika alkoholi voi myös nostaa verenpainetta lyhyiksi ajoiksi, ja kun käytetään suurempia määriä alkoholia, nämä tasot säilyvät samalla tavalla kuin tupakoidessa.

Säännöllinen alkoholin nauttiminen voi johtaa myös painonnousuun, mikä puolestaan on korkean verenpaineen riskitekijä. Siksi alkoholin kulutuksen vähentäminen ja tupakoinnin lopettaminen voivat alentaa korkean verenpaineen riskiä.

7. Käytä omega 3 rasvahappoja!

Toistuvat tutkimukset ovat osoittaneet, että omega-3 voi edistää normaalia verenpainetta sekä naisilla että miehillä missä tahansa iässä.

Polarkrill on luonnollinen omega-3-ravintolisä, joka on suunniteltu kaikille, jotka haluavat pitää parempaa huolta kehostaan, mukaan lukien sydän, verenpaine, aivot, näkö ja lihakset. DHA ja EPA auttavat ylläpitämään normaalia verenpainetta (myönteinen vaikutus saavutetaan 250 mg EPA:n ja DHA:n päiväsaannilla).

Hyvän omega-3-annoksen lisäksi Polarkrill sisältää myös runsaasti antioksidanttista astaksantiinia ja päivittäisen suositellun annoksen D-vitamiinia.